Mladi iz Nevesinja i Konjica zasadili drvored prijateljstva | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mladi iz Nevesinja i Konjica zasadili drvored prijateljstva

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:10.04.2017.

Grupa mladih ljudi iz Nevesinja i Konjica juče je na više lokacija u blizini  nevesinjskih obrazovnih ustanova zasadila drvored prijateljstva.

MLADI IZ NEVESINJA I KONJICA ZASADILI DRVORED PRIJATELJSTVA

U akciji  su učestvovali članovi Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ i Organizacije kreativnog okupljanja iz Nevesinja koji su partneri u projektu „Dobar komšija zlata vrijedi“. Kroz niz aktivnosti mladi rade na razvijanju prijateljskih veza i tolerancije između naroda različitih religija i gradova.

Volonteri su zasadili pedesetak sadnica javora i tako dali doprinos ljepšem izgledu grada, a istovremeno su poslali simboličnu poruku čvrstih prijateljskih veza mladih iz dvije susjedne opštine.

Članovi partnerskih udruženja i organizacija juče su u Nevesinju održali i radionicu koja je imala za cilj jačanje međusobne tolerancije i razbijanje predrasuda koje su vezane za vjersku i nacionalnu pripadnost.

Predsjednik Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ Adis Muhibić naglasio je da je mladost Konjica i Nevesinja poručila ne mržnji.

Predsjednik Udruženja multiple skleroze regije istočne Hercegovine, Branimir Tamindžija, kaže da je ovaj projekat doprinio uspostavljanju prijateljskih veza, promovisanju dijaloga i izgradnji povjerenja.

Koordinator projekta, Almedina Kašić, podsjeća da će završna svečanost biti održana u Jablanici gdje će se okupiti svi učesnici projekta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: