Dostojanstveno starenje: Briga o starim licima je briga svih nas | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dostojanstveno starenje: Briga o starim licima je briga svih nas

Izvor: radio trebinje | Datum:02.10.2024.

Povodom Međunarodnog dana starih osoba i sedmice posvećene najstarijoj populaciji, danas je u Dnevnom centru za stare osobe u Trebinju priređeno zajedničko druženje i izlet na novoizgrađeni stakleni vidikovac.

Obilježavanje sedmice je počelo juče obilaskom hraniteljskih porodica.

“Zajedno sa korisnicima Dnevnog centra smo obišli stara lica koja se nalaze u hraniteljskim porodicama, popričali sa njima o svemu. Danas idemo na vidikovac, a sutra imamo svečani ručak, dok ćemo u petak obići Udruženje ‘Sunce nam je zajedničko’. Ono što je značajno je da imamo veoma lijepu saradnju sa Crvenim krstom i Kolom srpskih sestara, da bismo unaprijedili i podigli na najveći nivo brigu o starim licima”, kaže Tanja Manojlović, socijalni radnik u Centru za socijalni rad.

Njegoslava Grčić, korisnik je Dnevnog centra od juna ove godine.

“Došla sam u Trebinje iz Gacka prije pet godina. Tek u junu mjesecu sam saznala za ovaj centar. Od tada stalno dolazim, jer je divno. Ova tamosfera, pažnja socijalnih radnica je najljepšem nivou. Nevjerovatno je kako radnice iz Centra za socijalni rad brinu o starim licima. Ja sam živjela do rata u Sarajevu, pa u Gacku. Nigdje nisam vidjela ovu pažnju i ljubav koja nam se pruža od strane radnika Centra za socijalni rad. Mi imamo sve u Dnevnom centru. Od kafe, soka, kolača, lijepe priče. Nemam riječi zaista da opišem koliko su divni”, kaže Grčić.

Ovogodišnji moto obilježavanja  je "Dostojanstveno starenje".

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: