Nauka u Muzeju Hercegovine – Održana 'Evropska noć istraživača' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nauka u Muzeju Hercegovine – Održana 'Evropska noć istraživača'

Izvor: radio Trebinje | Datum:28.09.2024.

U Muzeju Hercegovine Trebinje, koji je ovogodišnji partner „Evropske noći istraživača“, održan je zanimljiv program u okviru obilježavanja ove manifestacije.

Simo Radić, kustos-istoričar rekao je da su, ovim povodom, kustosi Muzeja Hercegovine predstavili svoje naučne oblasti i kako izgleda istraživački rad u muzeju.

„Posjetioci su imali priliku da, kroz interaktivne radionice koje su pripremili naši kustosi, saznaju nešto više o istoriji umjetnosti, arheologiji, etnomuzikologiji i istoriji. Održan je i kviz znanja, a u saradnji sa OŠ ,'Vuk Karadžić' iz našeg grada, organizovano je posmatranje nebeskih tijela“, naveo je Radić.

Aleksandar Vukanović, direktor škole „Vuk Karadžić, rekao je da su u večerašnjoj manifestaciji učestvovali učenici koji su članovi geografske i fizičke sekcije ove škole.

„Učenici su bili izuzetno zainteresovani za posmatranje nebeskih tijela, a vidjeli su Saturn sa njegovim prstenovima i satelitima te različite zvijezde. To su inače đaci kojima je sve zanimljivo i oduševljeni su onim što su vidjeli“, istakao je Vukanović.

Iz Muzeja Hercegovine su zahvalili školi „Vuk Karadžić“ za pomoć u organizaciji manifestacije, kao i Miru Iliću iz „Trebinjskog astronomskog udruženja“ koji je pomagao malim i velikim istraživačima da upoznaju zanimljiv svijet planeta i zvijezda.

Manifestacija „Evropska noći istraživača“ održava se od 2012. godine i za cilj ima promovisanje i popularizaciju različitih naučnih disciplina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: