Obilježeno 7 godina rada JU "Ekologija i bezbjednost" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježeno 7 godina rada JU "Ekologija i bezbjednost"

Izvor: Ekologija i bezbjednost | Datum:22.09.2024.

Danas smo proslavili značajan jubilej – 7 godina postojanja i predanog rada JU "Ekologija i bezbjednost". Današnjoj proslavi su prisustvovali i "Sportsko ribolovno društvo Trebinje", DVD i Civilna zaštita HET-a.

Tokom svih ovih godina, radnici Službe za civilnu zaštitu su bili na prvoj liniji u borbi protiv požara, poplava i drugih nepogoda, kao i u izazovnim trenucima pandemije koronavirusa. Svakodnevno obavljamo važne poslove na uređenju grada, zajedno sa ostalim nadležnim službama.
Služba za ekologiju već petu godinu organizuje Konferenciju o klimatskim promjenama, na kojoj aktivno učešće uzimaju i brojni predavači iz regiona. Redovno obilježavamo i sve važne ekološke datume, s ciljem da skrenemo pažnju javnosti na značaj očuvanja životne sredine.

Gradonačelnik je istakao sljedeće:
-U toku je i realizacija projekta za ranu detekciju požara, koji finansiraju Elektroprivreda Republike Srpske i Grad Trebinje. Lociranje požara u početnim fazama nastanka i sprječavanje njihovog širenja, ne samo da mogu spasiti ljudske živote i imovinu i spriječiti materijalne štete, već doprinose i zaštiti životne sredine i prirodnih resursa.
-U budžetu Grada za narednu godinu planiran je regres za sva DVD i za našu Ustanovu.
-Opremanje prostorija u Vatrogasnom domu za našu Ustanovu je u završnoj fazi, a time će se steći uslovi za još kvalitetniji rad.
-U planu je i nabavka novih vozila za nadležne službe.

Zajedno činimo da naš grad bude još bolje i ljepše mjesto za život.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: