Slovačko pozorište iz Kisača predstavljalo Srbiju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Slovačko pozorište iz Kisača predstavljalo Srbiju

Izvor: radio trebinje | Datum:26.07.2024.

Na 67. Festivalu festivala večeras su nastupili pobjednici ovogodišnjeg Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije - Amatersko pozorište Kulturnog centra Kisač, sa predstavom „Smetovi“, po tekstu slovačkog pisca iz Stare Pazove Vladimira Hurbana Vladimirova a u režiji Svetlane Gaško.

Tragična priča o ljubavi koja doživljava poraz u sudaru sa okrutnim poretkom života na selu - gdje je sve podređeno zemlji, imetku i produženju porodične loze, u inscenaciji amatera iz Kisača izvorno se izvodi na slovačkom jeziku, ali je na trebinjskom festivalu večeras premijerno izvedena u srpskom prevodu.

Po odluci žirija publike, protagonista pete festivalske večeri je Ivan Privizer za ulogu Martina.

Sutra veče na scenu Kulurnog centra će drugoplasirani sa republičkog festivala u Srbiji - Studio glume Teatara 011 iz Beograda, sa predstavom „Let iznad kukavičjeg gnezda“.

Kultni roman Kena Kizija dramatizovala je i režirala Nataša Radonjić.

Sve predstave takmičarskog programa Festivala festivala počinju u 20:30.

U okviru pratećeg programa festivala, od 19:30 u kino sali Kulturnog centra biće predstavljena izdavačka djelatnost Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, te promovisan časopis za pozorište i vizuelne komunikacije „Agon“ iz Banjaluke.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: