Festivalsko veče za predstavu grada domaćina | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Festivalsko veče za predstavu grada domaćina

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.07.2024.

Četvrte večeri Festivala festivala na sceni Kulturnog centra nastupili su predstavnici grada domaćina – Gradsko pozorište Trebinje sa predstavom „Orkestar Titanik“, koju je po tekstu Hrista Bojčeva adaptirao i režirao Željko Milošević.

Komedija apsurda o četiri skitnice koje žive na napuštenoj željezničkoj stanici otvara niz tema u čijem centru je običan čovjek u vremenu tranzicije.

 

 

Na nedavno održanom 52. Teatarskom festivalu FEDRA u Bugojnu trebinjska predstava osvojila je nagrade za najbolju režiju i scenografiju.

Priznanje protagoniste četvrte festivalske večeri žiri publike dodijelio je Vladimiru Samardžiću, za ulogu Harija.

 

U okviru pratećeg programa, u kino sali Kulturnog centra predstavljena je izdavačka djelatnost Pozorišnog muzeja Srbije - edicija „Dramska baština“ i Časopis za pozorište i umetnost „Teatron“.

 

Sutra veče na scenu će pobjednici 65. Republičkog festivala amaterskih pozorišta Srbije -  Amatersko pozorište Kulturnog centra Kisač, sa predstavom „Smetovi“, po tekstu Vladimira Hurbana Vladimirova a u režiji Svetlane Gaško.

Na finaloj smotri amaterskih pozorišta Srbije predstavi Kulturnog centra Kisač, pored prvog mjesta i Zlatne plakete, pripale su i nagrade za režiju, scenografiju, kosimografiju, glavnu žensku ulogu, autorsku muziku i dizajn svjetla.

Sve predstave takmičarskog programa Festivala festivala igraju se od 20 časova i 30 minuta.

Opširnije o festivalskim dešavanjima čitajte na našoj stranici FESTIVAL FESTIVALA 2024.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: