Uskoro parking prostor za korisnike Dječijeg dispanzera | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uskoro parking prostor za korisnike Dječijeg dispanzera

Izvor: Trebinje.rs | Foto: Trebinje.rs | Datum:23.07.2024.

 

U toku je uklanjanje privremenih objekata u ulici Vojvode Stepe Stepanovića, preko puta Dječijeg dispanzera, nakon čega će na ovoj lokaciji biti izgrađeno desetak parking mjesta za roditelje koji vode djecu kod pedijatra, odnosno na vakcinaciju.

 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su nadležna odjeljenja od početka godine rješavavala administrativnu proceduru, prvenstveno imovinsko-pravne odnose, kako bi se pristupilo uklanjanju privremenih objekata.

 

“Ovi objekti su bili zapušteni i samo su narušavali sliku užeg centra grada. Nakon njihovog uklanjanja odmah će se pristupiti izgradnji parking prostora sa desetak mjesta, pristupnim putem i zelenom površinom. Na ovaj parking moći će da parkiraju samo roditelji djece kojima su potrebne usluge Dječijeg dispanzera”, naveo je Ćurić.

 

Prema njegovim riječima, parkiranje će biti regulisano uz potvrdu koja će se izdavati u Dječijem dispanzeru.

 

Direktor Doma zdravlja Maja Mićunović istakla je da imaju veliki broj primjedbi roditelja najmlađih pacijenata zbog nemogućnosti parkiranja vozila te da su u saradnji sa Gradskom upravom ovaj problem predstavili kao jedan od prioriteta za rješavanje.

 

“Sada će se riješiti veliki problem. Na objektu Dječijeg dispnzera smo ranije promijenili prozore i vrata, a imamo u planu da saniramo krov i fasadu. S obzirom na to da je ovaj objekat pod zaštitom države – prethodno treba da pribavimo sve neophodne dozvole”, navela je Mićunović.

 

Vrijednost radova je oko 30.000 KM, a će biti završeni u narednih 15 dana.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: