Potresna drama o zlu i nevinosti u izvođenju ANSAMBLA IZ TETOVA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potresna drama o zlu i nevinosti u izvođenju ANSAMBLA IZ TETOVA

Izvor: radio Trebinje | Datum:23.07.2024.

Druge večeri Festivala festivala na sceni Kulturnog centra nastupili su predstavnici Sjeverne Makedonije - ansambl Letečke teatarske trupe iz Tetova sa predstavom „Dječak u prugastoj pidžami“, pobjedničkim ostvarenjem ovogodišnjeg 61. Dramskog amaterskog festivala u Kočanima.

Inscenaciju istoimenog romana irskog pisca Džona Bojna - o nevinom a tragičnom prijateljstvu sina komandanta nacističkog logora i njegovog vršnjaka sa suprotne strane bodljikave žice - u izvedbi ansambla iz Tetova potpisuje Vladimir Jovanovski.

 

Priznanje protagoniste večeri, po izboru žirija trebinjske publike, otišlo je upravo u ruke Jovanovskog, ali za tumačenje lika upravnika koncentracionog logora Franca Vajsmana.

 

Prethodno je u okviru pratećeg programa festivala u kino sali Kulturnog centra promovisana knjiga „Zatamnjeni ekran“, autora Božidara Zečevića, teatrologa i filmskog kritičara.

 

Na scenu Kulturnog centra sutra veče će pobjednici 53. Festivala dramskih amatera Crne Gore – ansambl Amaterskog pozorišta Centra za kulturu Pljevlja, sa predstavom „Boing boing“ po tekstu Marka Kamelotija a u režiji Jovane Jelovac Cavnić.

Pored nagrade na najbolju predstavu u cjelini, na finalnoj smotri crnogorskog dramskog amaterizma u Bijelom Polju ostvarenju iz Pljevalja pripale su i nagrade – za najbolju režiju, najbolju mušku ulogu i najbolju žensku epizodu.

Sve predstave takmičarskog programa Festivala festivala igraju se od 20:30 časova.

U okviru pratećeg programa, prethodno će u Muzeju Hercegovine biti predstavljena knjiga „Tajna ispod mrtve mačke“, autora Predraga Savića. Početak je u 19:30.

Opširnije o festivalskim dešavanjima čitajte na našoj stranici FESTIVAL FESTIVALA 2024.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: