Festivalski omaž reditelju Goranu Bulajiću | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Festivalski omaž reditelju Goranu Bulajiću

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:20.07.2024.

Omažom prerano preminulom crnogorskom reditelju i dramaturgu Goranu Bulajiću, jednom od obnovitelja manifestacije i članu Umjetničkog savjeta „Festivala festivala“, u Kulturnom centru Trebinje večeras će početi 67. „Festival festivala“, smotra najboljih ostvarenja amaterske produkcije regiona.

U bioskopskoj sali, od 19 časova, o uglednom stvaraocu, kako je najavljeno, govoriće koordinator i članovi Umjetničkog savjeta Slobodan Vujović, Slobodan Radović, Milovan Zdravković i Zoran Đerić, reditelj Dragan Koprivica i glumac  Dobrilo Čvorović, nakon čega će biti upriličena projekcija filma „Sjećanje na Gorana“, u produkciji Nikšićkog pozorišta.

Od 20 časova i 30 minuta, u pozorišnoj sali Kulturnog centra, monodramu „Bizmismen“, koju je, po tekstu Miodraga Karadžića, prije 30 godina režirao Goran Bulajić, izvešće glumac Vojo Krivokapić.

Nagrađivana monodrama, koja je igrana više od 120 puta širom regiona, na humorističan način predstavlja doživljaje Crnogorca koji, saznaviši da mu je sin postao „bizmismen“, odlazi u daleki grad.       

Ulaz na predstavu je slobodan.

 

Goran Bulajić rođen je 1957. godine u Nikšiću. Tokom duge karijere režirao je više desetina pozorišnih komada širom Crne Gore, Srbije, BiH i Makedonije, kao i brojne televizijske drame.

Radio je kao rukovodilac Dramskog studija u Nikšiću, bio odgovorni urednik Umjetničkog progama Televizije Crne Gore, direktor Dječijeg pozorišta u Podgorici, predsjednik Upravnog odbora RTCG-a, predavač na Filozofskom fakultetu, direktor Kotorskog festivala pozorišta za djecu, umjetnički direktor Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću. Od 1999. bio je profesionalno angažovan kao dramaturg u Crnogorskom narodnom pozorištu, a na proslavi 70. godišnjice, dobio je status doživotnog člana te teatarske kuće.

„Festival festivala“ sutra će, od 20 časova i 30 minuta, svečano otvoriti gradonačelnik Trebinja i predsjednik Umjetničkog savjeta manifestacije Mirko Ćurić, nakon čega će biti izvedena prva takmičarska predstava, mjuzikl „Aladin“ Dramskog studija Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih, u dramatizaciji i režiji Kristine Jakšić Balaž.

Do subote 27. jula, na sceni Kulturnog centra Trebinje, biće izvedeno još šest takmičarskih predstava ansambala iz Tetova („Dječak u prugastoj pidžami“), Pljevalja („Boing – Boing“), Trebinja („Orkestar Titanik“), Kisača („Smetovi“), Beograda („Let iznad kukavičjeg gnezda“) i Zvornika („Jaaao, Milenko!“).

Sve predstave počinju u 20:30 časova, a ulaz je slobodan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: