Udruženje „Nasljeđe“: Ulice, trgove i parkove obilježiti imenima junaka otadžbinskog rata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Udruženje „Nasljeđe“: Ulice, trgove i parkove obilježiti imenima junaka otadžbinskog rata

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:20.03.2017.

Minutom ćutanja i polaganjem cvijeća na Spomeniku braniocima Trebinja danas je odata počast svim mladim borcima Vojske Republike Srpske koji su dali živote u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Sjećanje na Spomenka Gostića, Aleksandra Maslešu, Igora Kisića i druge „mlade heroje, koji svoj život položiše na branik otadžbine, za slobodu, našu budućnost i Republiku Srpsku“ organizovalo je Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“, na 24. godišnjicu od pogibije najmlađeg odlikovanog borca VRS Spomenka Gostića.

„Podniješe nezamislivo veliku žrtvu, a danas ih osim njihovih najmilijih niko ne pominje. Nema ulica, parkova i trgova sa njihovim imenima. Ne spominju se u udžbenicima i naša djeca ne uče o njima“, rekao je predsjednik udruženja „Nasljeđe“Saša Pešikan u obraćanju članovima udruženja i građanima na Spomeniku braniocima Trebinja.

Udruženje, dodaje Pešikan, ovakvim i sličnim aktivnostima neće dozvoliti da se zaboravi njihova žrtva.

Danas želimo da napomenemo da je udruženje predalo skupštinama grada Trebinja, Bijeljine i opštine Nevesinje inicijativu da se jedna ulica u ovim mjestima nazove po Spomenku Gostiću. Ovo je prva u nizu inicijativa koje ćemo pokrenuti kako bi razne ulice, parkovi i trgovi širom Srpske nosili imena naših junaka, da im se na taj način zahvalimo, ali i da nam budu stalni podsjetnik na cijenu plaćenu za slobodu i mir“, rekao je Pešikan.

Ljubica Masleša, majka najmlađeg poginulog borca Trebinjske brigade Aleksandra Masleše, kaže da je za nju svako sjećanje teško, ali da je dirnuta gestom sugrađana koji nisu zaboravili žrtvu koju je podnijela njena porodica.

„Hvala svakom ko ih se sjeća i ko im ime spomene što su dali svoj mladi život za Republiku Srpsku“, kazala je Masleša.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: