Gradnja Doma za stara lica teče planiranom dinamikom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gradnja Doma za stara lica teče planiranom dinamikom

Izvor: radiofoca.com | Datum:18.07.2024.

Gradnja Doma za stara lica u Miljevini teče planiranom dinamikom- nepuna dva mjeseca od potpisivanja ugovora betonira se temeljna ploča, a izvođač poručuje da će svi radovi biti izvedeni u predviđenom roku od godinu dana.

Da ova kapitalna investicija opštine Foča, vrijedna dva i po miliona maraka, dobro napreduje uvjerio se i načelnik opštine Milan Vukadinović, koji je danas obišao radove.

Vukadinović je istakao da je ovo istorijski projekat za Miljevinu, od kojeg će ovo naselje, ali i cijela opština, imati višestruku korist.

„Moram da iskažem veliko zadovoljstvo planiranom dinamikom radova, uprkos vrućinama kojima smo svakodnevno izloženi i da pohvalim izvođača i sve njegove radnike, koji nadljudskim naporima izvode radove i sve teče planiranom dinamikom. Ovaj projekat donijeće radna mjesta i mnogobrojne benefite naselju Miljevina, obezbijedićemo smještaj za 60 naših penzionera, sa potencijalnom mogućnošću širenja paviljona ukoliko to bude potreba“, napomenuo je Vukadinović.

Slobodan Sladoje, direktor kompanije Uniotek iz Istočnog Sarajeva, koja je izvođač radova, kaže da su uprkos nepredviđenim radovima i teškim uslovima za iskop, uspjeli na vrijeme da obave sve pripremne i iskopne radove, pripreme za kanalizacionu mrežu, gromobransku instalaciju, vodu i struju.

 

„Kao ozbiljna kompanija, stojimo iza toga da će svi radovi biti izvedeni u predviđenom roku, trenutno smo na poziciji podne ploče, pred nama su još četiri ploče, odnosno tri etaže. Po nekoj našoj dinamici, nadamo se da ćemo do četvrte ploče izaći za neka tri mjeseca da bi objekat mogao biti spreman za izvođenje grubih radova“, rekao je Sladoje.

Predjednik Savejta mjesne zajednice Miljevina Slavenko Perišić ističe da je gradnja Doma za stara lica od velikog značaja za ovo naselje.

„Mi od prije rata nemamo nikakvih investicija u mjesnoj zajednici. Koliko će značiti za radna mjesta, tako će značiti i za ostale uslužne djelatnosti“, rekao je Perišić.

 

Dom za stara lica biće javna ustanova pod patronatom opštine Foča.

Njegovom izgradnjom stvoriće se uslovi za smještaj starih lica, kojima je potreban taj vid usluge.

Trenutno je u staračkim domovima širom Republike Srpske smješteno oko 30 starih lica iz opštine Foča.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: