KOD PONORA U BIOGRADU ODRŽAN PARASTOS ŽRTVAMA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

KOD PONORA U BIOGRADU ODRŽAN PARASTOS ŽRTVAMA

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:17.07.2024.

Kod Ponora u Biogradu danas je održan parastos žrtvama komunističkog terora iz 1942. godine kada su pripadnici Prvog hercegovačkog bataljona ubili 11 nedužnih ljudi. Molitvenom sjećanju prisustvovali su potomci žrtava i predstavnici opštine Nevesinje, Opštinske boračke organizacije i Ravnogorskog pokreta Otadžbine Srpske.

Pomen stradalnicima služio je sveštenik Slavko Lalović, a kod Spomen obilježja sa imenima žrtava prislužene su svijeće i položeno cvijeće.

Lalović je podsjetio da je ovo sedma godina kako se kod spomenika sabiraju potomci žrtava i odaju počast svojim nastradalim koji su ubijeni na zvjerski način.

Naglasio je da svi mi kao pojedinci slabo učimo na greškama, da se međusobno svađamo, mrzimo i ne opraštamo, a jedna od glavnih hrišćanskih dužnosti je praštati. "Svoju djecu trebamo učiti da vole i da budu dobri ljudi", poručio je Lalović.

Molitveno sjećanje završeno je bacanjem cvijeća u ponor Zalomke, mjestu stradanja nevinih mještana.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: