Potpisan Memorandum između Razvojne agencije Grada Trebinja Tredea i Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Potpisan Memorandum između Razvojne agencije Grada Trebinja Tredea i Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis

Izvor: Radio Trebinje | Datum:02.07.2024.

U Trebinju je danas potpisan Memorandum o saradnji između Razvojne agencije Grada Trebinja Tredea i Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis.

Zadovoljstvo je biti u Trebinju, među svojima, a ima dosta simbolike zašto je baš na spratu iznad Autobuske stanice potpisan ovaj memorandum.

“Tehnopolis je prije deset godina baš sa Autobuske stanice u Trebinju počeo jednu priču koja je prepoznata danas, ne samo u Crnoj Gori već i šire što naš dolazak u Trebinje danas i dokazuje. Siguran sam da ovaj memorandum o saradnji neće se samo ticati administracije već da ćemo za pet, deset godina raditi zajedno na projektima na dobrobit oba grada. Trebinje i Nikšić vezuje dobro i zlo koje smo dijelili kroz istoriju”, kazao je Đorđe Malović, izvršni direktor Tehnopolisa.

Prvi koraci zavise od Razvojne agencije Grada Trebinja.

“Mi smo nedavno posjetili Tehnopolis u Nikšiću i uvjerili se u kvalitet ove organizacije i drago nam je da su nas prepoznali kao partnera. Nadam se da ovaj memorandum neće ostati mrtvo slovo na papiru. Saradnja će se zasnivati na kreiranju programa, razmjeni iskustva, znanja, kreiranju zajedničkih projekata”, kaže Bojan Benderać, direktor Razvojne agencije Grada Trebinja Tredea.

Benderać je istakao da je veoma važna podrška Grada Trebinja kao i Opštine Nikšić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da je Tredea u posljednje vrijeme razvila veliki broj projekata i može da prenese iskustva i partnerima.

“Smatram da postoji veliki potencijal. Ova saradnja je veoma značajna. A na Razvojnu agenciju Grada Trebinja se svi mogu osloniti”, zaključio je gradonačelnik Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: