Vlada Srpske u Nevesinje uložila preko 40 miliona maraka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada Srpske u Nevesinje uložila preko 40 miliona maraka

Izvor: Top portal | Datum:13.06.2024.

U Nevesinju je danas održana svečana sjednica Skupštine opštine gdje su dodijeljena i prigodna priznanja za zaslužne građane i udruženja.

Ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić obratio se Nevesinjcima i Nevesinjkama na svečanoj sjednici te im čestitao  slavu u svoje ime, u ime Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Srpske i predsjednika Vlade Srpske.

Šeranić je kazao da Vlada Srpske u Nevesinju radi ozbiljan posao i da o tome govori podatak da je Vlada Srpske u posljednjih 6 godina u Nevesinje uložila preko 40 miliona maraka po pitanju različitih projekata

„Važno je da se zadrži pravac i po pitanju društvenih djelatnosti i kulturnih manifestacija koje su vrijedne za cijelu Hercegovinu. Nadam se da ćemo zajedno podržati i Dom zdravlja i bolnicu koje funkcionišu sa izuzetnim uspjehom. O tome kako radi ova bolnica govori podatak da je ovdje operisana i moja majka“, poručio je Šeranić.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalovic čestitao je svima slavu opštine i hrama, te se zahvalio svim prisutnim gostima.

Zahvalio se direktorima javnih ustanova, crkvenoj opštini, Eparhiji zahumsko hercegovačkoj i primorskoj, svim poslanicima, jer bez svih njih rezultati koje je Nevesinje postiglo me bi bili mogući.

Najviše se zahvalio Vladi Republike Srpske, te Republici Srbiji, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i bivšoj premijerki Ani Brnabić, koji su učinili mnogo da tri miliona evra stignu u Nevesinje.

„Većine projekata ne bi mogli provesti bez vlada Srbije i Srpske. Nevesinje je kao strateške grane proglasila energetiku i poljoprivredu. Energetika zbog projekta Gornji horizonti i zbog izgradnje HE Dabar i to je nešto najznačajnije što će se desiti našoj opštini i nadam se da će u naredne tri godine poteći prvi kilovati struje i prvi milioni u budžet“, rekao je Avdalović.

Avdalović naglašava da će 2024. Vjetro park Grebak biti uključen na mrežu od čega će Nevesinje dobiti milion maraka u budžetu.

„Što se tiče poljoprivrede među 5 smo proizvođača mlijeka u Srpskoj. Ove godine imamo pet milina litara mlijeka koje se predaju mljekarama, te još dva miliona  koja se proizvodi i prerađuje u domaćinstvima“, kaže Avdalović.

Kaže da će kada se razviju energetika i poljoprivreda i poprave putevi doći red i na turizam.

„Ostaje nam put prema Gacku, ovih dana će se poći i sa rekonstrukcijom puta prema Divinu. To bi stvorilo uslove za prve projekte u turizmu. Vidjeli ste planinsko jezero u Veležu. Ono je biser. Namjeravamo da pojas Veleža kandidujemo za park prirode. Naši ciljevi ostaju isti, vjerujem da ćemo u narednim godinama biti podržani od Beograda i Banja Luke. Novac ćemo trošiti najbolje što možemo, nećemo zloupotrebljavati položaj i brinućemo o svakoj marki i svakom građaninu“, poručio je Avdalović.

Na sjednici je prikazan film o postignućima opštine Nevesinje u proteklom periodu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: