Srednjoškolci iz Inđije komad „Triptih“ odigrali u humanitarne svrhe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Srednjoškolci iz Inđije komad „Triptih“ odigrali u humanitarne svrhe

Izvor: RADIO TREBINJE | Datum:02.06.2024.

Učenici Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Inđije odigrali su večeras predstavu „Triptih“ u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje.

Komad „Triptih“, u režiji, po scenariju i scenografiji Elvire Pavlović i Snežane Krstonošić izvelo je 26 inđijskih srednjoškolaca.

„Triptih“ nije uobičajeni dramski prikaz iz života Svetog Save, već je osmišljen kao povezivanje i spajanje snažnih simbola koji pokazuju suštinu svetosavlja – put kojim je Sveti Sava idući vijekovima, od Isusa Hrista do danas, gradio naš identitet.

Profesor srpskog jezika Elvira Pavlović istakla je da je ova predstava poziv da stanemo, da se zamislimo, da pogledamo u sebe i razmislimo o smislu svog postojanja – jesmo li tu da živimo jureći za prolaznim vrijednostima, ili da izgradimo sebe na najbolji mogući način.

„Pratimo trag Isusa Hrista, kroz lik Svetoga Save, do nas samih. Beli anđeo je naše ljudsko delo, anđeo u smislu humanosti, ljubavi, dobrote, plemenitosti, hrišćanstva, razuma i razumevanja – svega onoga dobrog što zanemarujemo u poslednje vreme, što se gubi i nestaje. Ovo je priča koja treba da se priča češće, jer treba da slavimo Svetog Savu ne samo kao školsku slavu, već i kao nosioca apostolske reči, onoga što je božije u ovom svetu nečovečnosti, u svetu gubljenja svih pravih vrednosti“, istakla je prof. Pavlović.

Predstava „Triptih“  premijerno je odigrana 27. januara ove godine  u Kulturnom centru u Inđiji. Nakon toga inđijski srednjoškolci izveli su je još nekoliko puta u svom gradu, a posljednje igranje bilo je humanitarnog karaktera. I večeras su pokazali svoju humanost, jer su prihod od predstave namijenili Fondaciji „Sveti Vukašin“ iz Trebinja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: