Nevesinjski sportski ribolovci odlučni da zaštite riblji fond | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjski sportski ribolovci odlučni da zaštite riblji fond

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:10.03.2017.

Nevesinjski ribolovci okupljeni u Sportsko-ribolovno društvo „Zalomka“ odlučni su da zaštite riblji fond, očuvaju prirodu i obezbijede uslove za sportski ribolov. Ovo je istaknuto na redovnoj godišnjoj Skupštini Društva koja je sinoć održana u Velikoj sali Skupštine opštine Nevesinje.

NEVESINJSKI SPORTSKI RIBOLOVCI ODLUČNI DA ZAŠTITE RIBLJI FOND

Podnoseći izvještaj o radu u prošloj godini predsjednik SRD „Zalomka“ Gradimir Spremo podsjetio je da su nevesinjski ljubitelji prirode i ribolova obavili poribljavanje jezera Alagovac i rijeke Zalomke, uspostavili ribočuvarsku službu, učestvovali u čišćenju vodozaštitne zone, pribavili dokumentaciju potrebnu za gazdovanje vodama i organizovali više takmičarskih i neformalnih druženja sportskih ribolovaca.

Govoreći o planovima za 2017. godinu, Spremo je najavio obnavljanje i zaštitu ribljeg fonda, čišćenje priobalnog pojasa jezera Alagovac, izgradnju ribarskog doma, sređivanje takmičarske staze kod brane, organizovanje škole ribolova, te još niz aktivnosti koje će doprinijeti popularizaciji sportskog ribolova i omasovljenju članstva.

Ribolovci sk 1Članovi Skupštine su iznosili različite prijedloge za zaštitu ribljeg fonda i prirode i sankcionisanju krivolova, ali je zajednička poruka da treba učiniti napor da se obezbijede uslovi za istinske ljubitelje prirode i sportskog ribolova.

Alagovac 2


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: