CJB: Stanje bezbjednosti dobro | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

CJB: Stanje bezbjednosti dobro

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:10.03.2017.

Stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva CJB Trebinje u proteklom mjesecu je dobro, istakao je Milivoje Vuković, zamjenik načelnika Centra, na danas održanoj konferenciji za novinare.

„U februaru je evidentirano 20 slučajeva narušavanja javnog reda i mira, što je manje u odnosu na uporedni period za 26 odsto. Na putnoj mreži koju operativno pokriva CJB Trebinje dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda što je više za sedam nezgoda u odnosu na uporedni period. Bez obzira što je došlo do povećanja broja saobraćajnih nezgoda, stanje bezbjednosti u saobraćaju nije pogoršano, jer u proteklom mjesecu nije bilo nezgoda sa smrtno stradalim licima.“, istakao je Vuković.

On je istakao da je zabilježeno 26 krivičnih djela u proteklom mjesecu što je manje za 32 odsto u odnosu na uporedni period prošle godine.

„Od ukupnog broja krivičnih djela po poznatom učiniocu prijavljeno je 16 dok je po nn-u prijavljeno deset, a rasvijetljeno sedam krivičnih djela. Nadležnim tužilaštvima podnesena su 22 izvještaja protiv 19 lica, 18 muškog i jedno ženskog pola, od kojih su sedam povratnici i dva maloljetnici.“, dodao je Vuković.

Na konferenciji su govorili i načelnici Sektora policije i kriminalističke policije, Siniša Laketa i Bojan Dabić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: