Voda stiže u sjeverne visinske zone | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Voda stiže u sjeverne visinske zone

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:09.03.2017.

Radovi u okviru 2. komponente projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog sistema na području Trebinja počeli su danas, a očekuje se da će biti okončani do kraja ove godine.

Vrijednost radova je 2.100.000 KM bez PDV-a, pri čemu je aranžmanom Vlade RS sa Evropskom investicionom bankom obezbijeđena polovina sredstava, dok je druga planirana u budžetu grada.

Završetkom ove komponente projekta, voda u slavine konačno će doći u domaćinstva naselja Potklisje i Podgljivlje, njih oko dvjesta pedeset, čime će biti riješen problem vodosnabdijevanja svih visinskih zona na desnoj obali Trebišnjice.

„Osim što će vodu dobiti postojeća domaćinstva koja je do sada nisu imala, ovim ćemo stvoriti uslove da se određeni broj lokacija na ovom području proda za izgradnju novih individualnih stambenih objekata“, rekao je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je danas obišao radove.

U građevinskom smislu druga komponenta podrazumijeva izgradnju novog rezervoara iznad postojećeg u Hrupjelima, njihovo opremanje pumpama, te izmjenu glavnog transportnog cjevovoda kroz Goricu: od benzinske pumpe u Vinogradima, gdje se stalo nakon prve komponente, pa do naselja Podvori, čime će se postići, kaže Petrović – i „smanjenje gubitaka na distibutivnoj mreži i značajne uštede“.

Izvođač radova je „Buk promet“ Bijeljina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: