Bilećke maturante pozdravio veliki broj sugrađana (Foto) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bilećke maturante pozdravio veliki broj sugrađana (Foto)

Izvor: Radio Bileća | Foto: Radio Bileća | Datum:25.05.2024.

Foto: Radio Bileća 

 

Svečanim defileom ulicama grada, bilećki maturanti obilježili su kraj srednjoškolskog obrazovanja, ali i početak novog životnog razdoblja. Tradicionalni defile pratio je veliki broj građana Bileće, koji su došli da pozdrave reviju mladosti i ljepote.

 

,,Večeras ispraćamo jednu sjajnu generaciju mladih ljudi. Tokom školovanja postizali su izvaredne rezultate na regionalnim, republičkim i državnim takmičenjima i bili najbolji ambasadori naše opštine i Srednjoškolskog centra. Srednjoškolsko obrazovanje završava 91 maturant i svima želim da budu prije svega dobri ljudi, a u njihov uspjeh ne sumnjam", rekla je Zdravka Milićević direktor SŠC ,, Golub Kureš".

 

Za učenika generacije 2023/2024. proglašen je gimnazijalac Stefan Vuković. Školsko priznanje zaslužio je odličnim uspjehom, primjernim vladanjem i uspješnim nastupima na takmičenjima iz fizike, matematike i francuskog jezika.

 

Titula najboljeg đaka motivacija mu je za dalji napredak.

 

,,Uz dobru organizaciju uspio sam uskladiti školske obaveze i vannastavne aktivnosti. Srednjoškolsko obrazovanje pamtiću po lijepom druženju, stvaranju prijateljstava i nezaboravnih uspomena. Školovanje nastavljam u Novom Sadu kao student Građevinskog fakulteta, ali poslije studija planiram povratak u rodni grad", rekao je Stefan.

 

Večerašnju proslavu svojim prisustvom uveličao je i načelnik Veselin Vujović, koji je u ime opštine uručio novčane nagrade đaku generacije Stefanu Vukoviću i nosiocu diplome Vuk Karadžić, Mariji Uljarević. Načelnik Vujović je maturantima poželio mnogo sreće i uspjeha na životnom putu koji odaberu.

 

Proslava maturske večeri upriličena je u Domu kulture ,,Jevto Dedijer", gdje je uz pjesmu i ples ispraćeno još jedno najljepše životno doba.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: