Počela gradnja zatvorenog bazena: Prvi plivači na jesen 2018. godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela gradnja zatvorenog bazena: Prvi plivači na jesen 2018. godine

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:09.03.2017.

Izgradnja zatvorenog plivačkog kompleksa na Abazovini počela je zvanično danas, potvrdio je za Radio Trebinje Zoran Čučković, v.d direktora Javne ustanove „Bazeni“.

Investitor – Hidroelektrane na Trebišnjici iz vlastitih prihoda za ovaj projekat obezbijedile su 10,2 miliona KM, a nakon provedene tenderske procedure izvođači radova su kompanije „Integra inženjering“ i „Herc gradnja“.

Trebinje je dočekalo ostvarenje dugo čekanog sna, kaže za Radio Trebinje Čučković, dodajući da će Javna ustanova „Bazeni“ gazdovati budućim zatvorenim plivačkim kompleksom.

On napominje da će bazen biti od velike koristi i za druge sportske kolektive i turističku ponudu Trebinja.

„Zatvoreni plivački kompleks imaće dva bazena pedesetmetarski i dvadesetpetmetarski, sve prateće prostorije neophodne za rad plivačkog kluba i održavanje međunarodnih takmičenja, fitnes centar i teretanu, te restoran i apartmane za smještaj sportista. Sa savremenom tehnologijom grijanja – pomoću solarnih panela potpomognutih toplotnim pumpama, trebinjski zatvoreni bazen biće rentabilan“, ističe Čučković.

Od zatvorenog bazena, dodaje Čučković, naš grad i regija imaće višestruku korist.

„Plivački sportovi u Trebinje konačno će dobiti adekvatne uslove za rad i treniranje u zimskom periodu, plivanje izvan sezone biće veliko zadovoljstvo i za rekreativce, te novi vjetar u leđa turizmu, posebno onom orijentisanom na pripreme sportskih kolektiva, a omogućiće i kvalitetniji nastavu fizičkog vaspitanja za trebinjske školarce“, naveo je za Radio Trebinje Čučković.

Prema planiranoj dinamici radova, dodaje on, prve plivače trebalo bi da primi – u jesen 2018. godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: