Održano predavanje učenicima povodom decenije porodične medicine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održano predavanje učenicima povodom decenije porodične medicine

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:01.03.2017.

Predstavnici Službi porodične medicine Doma zdravlja Trebinje danas su učenicima Osnovne škole ‘Jova Jovanović Zmaj’ održali predavanje o zdravom načinu života, prevenciji bolesti, ali i značaju saradnje sa porodičnim ljekarom, a povodom desetogodišnjice rada ove službe u Trebinju.

Kako je za Radio Trebinje istakla Vanja Milišić, specijalista porodične medicine u Domu zdravlja Trebinje, ljekari porodične medicine su u ovoj školi pokušali da kroz radionicu i razgovor sa mališanima ostvare bliži kontakt.

Vanja Milišić

„Objasnili smo koliko fizička aktivnost znači u odrastanju djece.Takođe, htjeli smo da „razbijemo“ strah od ljekara i pokušali smo im objasniti da nam se mogu obratiti i kada su zdravi i koliko prevencija znači u zaštiti zdravlja“, istakla je ona.

Podsjetimo, početkom marta 2007. godine, u Domu zdravlja Trebinje uspostavljen je rad po modelu porodične medicine, organizovanih u sedam ambulanti, sa radom u dvije smjene.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: