Nevesinje: Od 1. marta realizacija programa "Pripreme djece pred polazak u školu" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Od 1. marta realizacija programa "Pripreme djece pred polazak u školu"

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:21.02.2017.

U vrtiću „Sveta Evgenija carica Milica“ od 1. marta počinje realizacija programa „Pripreme djece pred polazak u školu“ koji se već nekoliko godina provodi u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture Vlade RS. Ove godine nevesinjski vrtić pohađaće 72 predškolca, a biće podijeljeni u tri grupe.

U NEVESINJSKOM VRTIĆU PRIPREMAJU BUDUĆE ŠKOLARCE

Program pripreme djece za školu namijenjen je isključivo djeci koja nisu pohađala vrtić, a na jesen polaze u prvi razred.

Vrtic pr 2

Mališani će u vrtiću boraviti po tri sata dnevno, a grupe su organizovane u jednu jutarnju i dvije poslijepodnevne. Jutarnja grupa namijenjena je za djecu čije je mjesto prebivališta udaljeno četiri i više kilometara od grada, što bi korištenjem školskih autobusa i javnog prevoza olakšalo roditeljima svakodnevno dovođenje djece u vrtić.

Troškove boravka mališana u vrtiću jednim dijelom finansira Ministarstvo prosvjete i culture RS, dok ostatak obezbjeđuje  ova predškolska ustanova i roditelji u vidu participacije koja će na mjesečnom nivou iznositi 15 KM. Vrtić pored ustupanja prostorija i osoblja, obezbjeđuje pribor za crtanje i pisanje kao i higijenski paket i sanitarni materijal.

Vrtic pr 3

Direktorica vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ Milena Kapor istakla je da je boravak mališana u vrtiću pred polazak u školu veoma važan za njihovu socijalizaciju.

"To je period kada se oni prvi put odvajaju od roditelja, susreću sa svojim vršnjacima i prvim učiteljima i i to njihovo integrisanje u novu sredinu i jeste ono čemu treba posvetiti najveću pažnju" - dodala je Kapor.


Tekst: SLAVENKA GOLIJANIN



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: