I u Nevesinju obilježen Dan boraca | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

I u Nevesinju obilježen Dan boraca

Izvor: www.opstinanevesinje.rs | Foto: www.opstinanevesinje.rs | Datum:14.02.2017.

Pomenom poginulim borcima i polaganjem cvijeća na spomen obilježja danas je u Nevesinju obilježen 14. februar – Dan Boračke organizacije Republike Srpske i Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata. Ovaj datum se obilježava kao godišnjica Prvog srpskog ustanka i Dan oslobođenja Nevesinja od fašizma.

Delegacije Opštinske boračke organizacije i opštine Nevesinje položile su cvijeće kod Spomen obilježja na Gvozdu, Spomenika žrtavama fašističkog terora na Gradskom i na Partizanskom spomen groblju.

Siniša Šipovac, vršilac dužnosti predsjednika nevesinjske Boračke organizacije, podsjetio je da je u prethodnom ratu poginulo 23.000 boraca Vojske Republike Srpske, a da je iz dvije brigade koje su ratovale na teritoriji Nevesinja poginulo 648 boraca, dok je njih 530 ranjeno.

Tokom Drugog svjetskog rata živote je izgubilo oko 1.600 lica iz tadašnjeg nevesinjskog sreza. U dobrovoljačkom pokretu u oslobodilačkim ratovima Srbije i Crne Gore (1912 – 1918) učestvovalo je preko 600 Nevesinjaca.

-Opraštajući se od njih dali smo im obećanje da ih nikada nećemo zaboraviti, nikada iznevjeriti i da ćemo voditi brigu o njihovim najmilijim. U prethodnom periodu obišli smo sve roditelje poginulih boraca, obilježili sve značajne datume i trudili se da novčano pomognemo najugroženijim. Što se budućeg rada tiče, fokus ćemo staviti na trajno rješavanje stambenog pitanja i zapošljavanje boračke populacije - rekao je Šipovac i pozvao predstavnike vlasti da se sa poštovanjem odnose prema boračkoj populaciji.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: