Obilježen Dan borca RS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježen Dan borca RS

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:14.02.2017.

Parastosom borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu služenim u spomen-crkvi Svetog cara Lazara, u krugu nekadašnje kasarne, u Trebinju je danas obilježen 14. februar, Dan borca Republike Srpske.

Delegacije Boračke organizacije, Grada Trebinja, Udruženja djece poginulih boraca “Nasljeđe” i Udruženja veterana RS položili su cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja i u Spomen sobi Trebinjske brigade VRS.

Pero Mišeljić, predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinje istakao je da se nikada ne smiju zaboraviti oni koji su ugradili živote u RS.

„Polažemo cvijeće našim saborcima koji su temelj Republike Srpske i sjećamo se njih, a naša obaveza i dužnost je da očuvamo RS. Više od dvije decenije nakon završetka rata najveći problem boračkih kategorija je zapošljavanje boraca, ratnih vojnih invalida i djece poginulih boraca“, naveo je Mišeljić.

Saša Pešikan, predsjednik Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ kaže da na ovaj način želimo da odamo počast poginulim borcima i svim borcima koji su se borili da bi mi danas slobodno živjeli u RS.

„Želimo da istaknemo da ćemo raditi na tome da nas na pomenima svake godine bude što više, jer smatramo da je velika sramota da na obilježavanjima Dana Vojske RS i Dana borca RS ne bude više građana, jer ne smijemo da zaboravimo naše heroje“,istakao je Pešikan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: