U Lastvu stiglo novo vatrogasno vozilo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Lastvu stiglo novo vatrogasno vozilo

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:02.02.2017.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lastva danas je uručeno novo vatrogasno vozilo, za čiju su nabavku novac obezbijedili Vatrogasni savez RS i Grad Trebinje.

Predsjednik Vatrogasnog saveza Republike Srpske Goran Stojaković rekao je na primopredaji da je riječ o modernom vozilu opremljenom prema vatrogasnim standardima i tipizaciji saveza, a za čiju je nabavku savez izdvojio 250.000 KM, dok je Grad Trebinje učestvovao sa 37.000 KM.

Strategija saveza na planu tehničkog opremanja je da u Srpsku, a za potrebe vatrogasnih društava svake godine, pa i ove, stigne dvadeset novih vozila. Već imamo osposobljene ljude i samo sa novom tehnikom možemo dići stepen bezbjednosti i smanjiti rizik od požara“, istakao je Stojaković.

Novo vozilo puno će značiti Dobrovoljnom vatrogasnom društvu koje, pored staranja o bezbjednosti mještana i imovine na teritoriji ove mjesne zajednice, redovno učestvuje i kao ispomoć drugim društvima u akcijama gašenja, kaže Dragan Paranos, komandir ove vatrogasne jedinice.

„Bićemo brži i efikasniji u radu jer, kao što znate, mi ovdje pokrivamo dva granična prelaza, imamo i lokalnu školu, hidroelektrane, magistralni put Trebinje-Nikšić, koji je vrlo frekventan“, rekao je Paranos.

On je dodao da vozilo ima svu potrebnu vatrogasnu opremu –  pumpe srednjeg pritiska do 10 bara i visokog do 40 bara, te vatrogasni top 50 bara, kao i rasvjetni stub sa agregatom za rad noću.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: