Janković: Stanje dvorane zahtijeva ozbiljnu rekonstrukciju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Janković: Stanje dvorane zahtijeva ozbiljnu rekonstrukciju

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:31.01.2017.

U Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“ u toku su radovi na enterijerskom uređenju i opremanju ugostiteljskog objekta, teretane i više pratećih prostorija, koje će po završetku sportistima i rekretivcima ponuditi nove sadržaje i kvalitetnije uslove za rad, potvrdio je za Radio Trebinje Milan Janković, vd. dirketora JU „Trebinjesport“.

„Sport kafe je donosio minimalne prihode i namjera nam je da renoviranjem i opremanjem ovaj objekat podignemo na veći nivo za sve građane i korisnike dvorane. Teretana je u katastrofalnom stanju, a sve sprave su izašle iz upotrebe i neophodno je opremanje novim. U toku je i rekonstrukcija prostorija za stoni tenis, a u funkciju ćemo staviti i prostoriju za bilijar i slične sadržaje za rekreaciju“, ističe Janković.

On dodaje da je ovo tek početak neophodnih rekonstrukcija, jer je, kako kaže, i pored ugledne spoljašnosti objekta, po preuzimanju dužnosti „unutrašnjost dvorane bila u katastrofalnom stanju“.

„Devet godina ništa nije krečeno, a sva unutrašnja stakla polomljena. Boje sa parketa terena otpadaju i to što prije treba riješiti, ali zbog velikih troškova to ove godine nećemo moći da uradimo. Svlačionice se moraju sanirati i proširiti što prije da bi ispunjavale uslove za odigravanje utakmica premijerligaškog ranga u svim dvoranskim sportovima. One danas ne ispunjavaju uslove ni po kvadraturi, a da ne govorimo o stanju u kojem su plafoni, bojleri, tuš kabine…“

Za radove ovog obima nije dovoljno samo „zasukati rukave“ a javna ustanova „Trebinjesport“ finansijski nije u mogućnosti da vlastitim sredstvima objekat dovede u željeno stanje. Posebno u novim okolnostima poslovanja kada je, formiranjem nove ustanove „Bazeni Trebinje“, ostala i bez granta HET-a rezervisanog za održavanje sportsko-rekreacionih objekata na vodi.

I trenutne radove, dodaje Janković za Radio Trebinje, ugovaraju „na riječ“ dok u isto vrijeme tragaju za sponzorima kako bi zakružili finansijsku konstrukciju. Pomoć gradske uprave ne izostaje, ali očekuje i podršku cijele zajednice…

„Sportski kolektivi većinom ne plaćaju zakup dvorane što je još jedna otežavajuća okolnost. Očekujemo od sportskog društva, kad bude formirano, da postignemo i dogovor u tom pravcu – da pomognu dvorani jer ni mi nismo mađioničari i ne možemo bez novca sve održavati u funkciji“, zaključuje Janković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: