Godišnjica smrti Srđana Aleksića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Godišnjica smrti Srđana Aleksića

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:27.01.2017.

Na gradskom groblju Podgljivlje danas su obilježene 24 godine od smrti Srđana Aleksića, koji je tragično nastradao, jer je branio svoga prijatelja, bošnjačke nacionalnosti.

Srđanov otac Rade Aleksić rekao je da je prije 24 godine stradao njegov sin, ali je ostao putokaz i motiv da treba biti čovjek.

“Srđan je pokazao šta znači biti čovjek. Čovjek za koga se svi trebamo boriti. Ponosan sam na ljude koji poštuju Srđanovo djelo. Ja danas imam jednu ogromnu rodbinu u cijelom svijetu, svakog onoga ko je čovjek i koji to poštuje”, istakao je Rade Aleksić.

Djelo Srđana Aleksića, kako je rekao gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, je čin koji se  izdigao iznad svega.

„Gradska uprava Trebinja jedan dan u godini treba da posveti Srđanu Aleksiću, koji je postradao boreći se za tuđi život. Mi smo spremni da svaku inicijativu pozitivnu podržimo i ovo sjećanje će ostati trajna obaveza gradske uprave“, rekao je Petrović.

Ispred Foruma Bošnjaka Crne Gore, današnjem obilježavanju godišnjice smrti Srđana Aleksića prisustvovao je Rifat Rastoder.

„Ovdje smo tužnim povodom, ali sa zadovoljstvom kad imamo ovakve prijatelje, ovakvo djelo, kojeg se rado i sa ponosom sjećamo“, rekao je Rastoder.

I brojni gradovi u regionu odaju počast Aleksiću za njegov herojski čin, dajući ulicama njegovo ime, a ustanovljena je i novinarska nagrada za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim i ranjivim grupama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: