Đorđu Vučiniću uručeno priznanje „Dr Milan Jelić“ za životno djelo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Đorđu Vučiniću uručeno priznanje „Dr Milan Jelić“ za životno djelo

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:27.01.2017.

Đorđu Vučiniću, dugogodišnjem sportskom radniku je u Banjaluci uručeno priznanje „Dr Milan Jelić“ za životno djelo.

Zahvalivši organizatorima, Vučinić je rekao da je iznenađen što mu je pripalo ovo visoko priznanje Fudbalskog saveza RS, koje se dodjeljuje zaslužnim sportskim radnicima.

Ali, drago mi je da su ljudi prepoznali da je mojih skoro 40 godina, ipak, ostavilo traga u fudbalskom sportu Republike Srpske i BiH. Takođe, ovo priznanje pripada i svima onima sa kojima sam radio, od kojih sam učio ili se sa njima susretao u sportu.

Ovo je priznanje za naše Trebinje, FK  Leotar, jer tu sam se sportski ‘rodio’, i to je bila pokretačka snaga da istrajem. Ovo priznanje mi je još draže što je stiglo od najbolje organizovanog i najvećeg sportskog saveza u RS i BiH“, rekao je on.

Vučiniću je priznanje uručeno na 6. manifestaciji „Dan fudbala“, koju organizuju „Sportski žurnal“ i Fudbalski savez Srpske uz podršku resornog ministarstva.

U izboru žirija, kojim je predsjedavao novinar i pisac Tomo Marić fudbaleru bijeljinskog „Radnika“ Marku Obradoviću uručeno je priznanje za najboljeg igrača Republike Srpske za prošlu godinu. Zlatne povelje „Miljan Miljanić“ su dodijeljene legendama srpskog i svjetskog fudbala Draganu Džajiću i Predragu Mijatoviću, koji su zahvalili na prestižnom priznanju.

Najperspektivniji igrač u Srpskoj za 2016. godinu je reprezentativac Srpske Bojan Marković, koji igra za banjalučki „Željezničar“, a najbolja fudbalerka je član „Ferencvaroša“ Marija Aleksić.

Za najboljeg fudbalskog trenera izabran je šef stručnog štaba kluba „Krupa na Vrbasu“ Slobodan Starčević, a najbolji fudbalski radnik u 2016. godini je Milorad Lale.

Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Jasmina Davidović rekla je da se na ovakvim manifestacijama nagrađuju najbolji među fudbalerima i fudbalskim radnicima, ali i evociraju sjećanja na velikane tog sporta.

Manifestaciji u hotelu „Bosna“ prisustvovali su ministri u Vladi Srpske Milenko Savanović i Petar Đokić, predsjednik Fudbalskog saveza Srpske Mile Kovačević i generalni sekretar Fudbalskog saveza Rodoljub Petković.

Izboru najboljih pojedinaca u fudbalu Srpske za 2016. godinu prisustvovala je i delegacija Fudbalskog saveza BiH, kao i brojni i istaknuti sportisti i sportski radnici Srpske, predstavnici javnog života, kao i gosti iz Srbije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: