Program Svetosavskih svečanosti: Na akademiji uručenje Povelja grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Program Svetosavskih svečanosti: Na akademiji uručenje Povelja grada

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:25.01.2017.

Ovogodišnja Svetosavska akademija biće održana u Domu mladih uoči Savindana, u četvrtak, 26. januara, a uz bogat kulturno-umjetnički program, na svečanosti u slavu najvećeg srpskog svetitelja i prosvjetitelja po tradiciji biće uručene i Povelje grada Trebinja za prethodnu godinu.

Odlukom Skupštine grada, Povelje za 2016. dodijeljene su generalu Radovanu Grubaču, ratnom komandantu Hercegovačkog korpusa, te Dušanu Vasiljeviću, istaknutom privredniku.

O Svetom Savi, kako je najavljeno, na akademiji će besjediti episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, a pozdravne riječi uputiće i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji će dobitnicima i uručiti najveća priznanja Grada Trebinja.

Organizatori Svetosavske akademije su Grad Trebinje i Crkvena opština Trebinje. Početak je u 20 časova.

Svetosavske svečanosti biće nastavljene sutradan: lomljenjem slavskog kolača i prigodnim kulturno-umjetničkim programom trebinjske škole obilježiće svoju krsnu slavu, a domaćin ovogodišnje proslave Svetog Save je OŠ „Vuk Karadžić“.

Prethodno će u sabornom hramu biti služena sveta liturgija.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: