Sutra Bogojavljenje: U hladnu Trebišnjicu po Časni krst | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sutra Bogojavljenje: U hladnu Trebišnjicu po Časni krst

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:18.01.2017.

U Trebinju će sutra, na veliki pravoslavni praznik Bogojavljenje, biti održano tradicionalno plivanje za Časni krst, za koje je prijavljeno četrdesetak plivača.

Ni niske temperature nisu obeshrabrile Trebinjce da u približnom broju kao i prethodnih godina zaplivaju u Trebišnjci za Časni krst, a među prijavljenim plivačima je čak i jedan šezdesetogodišnjak, te dvojica Nevesinjaca, kaže za Radio Trebinje Mladen Žulović, starješina sabornog hrama u Trebinju.

Plivanju za Bogojavljenski krst u rijeci Trebišnjici, od Starog grada do platoa ispred hotela „Leotar“, prethodiće sveta arhijerejska liturgija od devet časova, koju će služiti Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Nakon liturgije, od sabornog hrama ulicama grada proći će litija do rijeke Trebišnjice, gdje će, između dva mosta, biti obavljeno vodoosveštanje, sa polaganjem Časnog krsta u vodu.

Prošlogodišnji pobjednik plivanja za Časni krst je 19-godišnji Aljoša Slavić iz Trebinja.

Pobjednik takmičenja, po tradiciji, nagrađuje se zlatnikom.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: