Palata pravde: Početak gradnje u drugoj polovini godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Palata pravde: Početak gradnje u drugoj polovini godine

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:17.01.2017.

Izgradnja zajedničke zgrade pravosudnih organa u Trebinju na lokaciji gdje je danas Vatrogasni dom trebalo bi da počne u drugoj polovini ove godine, nakon okončanja tenderske procedure za izbor izvođača radova.

Ukoliko radovi budu tekli planiranom dinamikom, pravosudne institucije mogle bi već naredne godine da presele u novi, savremeno opremljeni objekat.

Ovo je medijima danas potvrdio predsjednik Okružnog suda u Trebinju Bojan Stević, pozivajući se na informacije iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

On je pojasnio da je riječ o projektu od velikog značaja za pravosudne institucije u regiji, jer će u novom objektu smještaj i mnogo bolje uslove za rad naći Osnovni i Okružni sud i Okružno tužilaštvo, dok bi Okružni privredni sud bio premješten u sadašnju zgradu Osnovnog suda.

„Zahvaljujuići Programu Evropske unije, koji u BiH provode Visoki sudski i tužilački savjet i Ministarstvo pravde RS, a uz podršku Gradske uprave koji su obezbijedili neophodne uslove za realizaciju ove ideje, Trebinje će dobiti reprezentativan objekat u kojem će biti smještena većina pravosudnih institucija sa područja grada. Tako da ćemo imati sve uslove da bi rad bio mnogo lakši i efikasniji“, naveo je Stević.

On je dodao da je sredstva za izradu projektne dokumentacije obezbijedila vlada Švedske, preko IPA fondova Evropske unije.

Ukinutih presuda samo 5 %

Stević je na današnjoj pres konferenciji rad Okružnog suda u Trebinju ocijenio uspješnim i zadovoljan je radom ovog suda.

„Broj zaostalih predmeta Okružnog suda u Trebinju prepolovljen je u odnosu na prošlu godinu, svi postupci u ovom sudu traju u 90 odsto slučajeva do 6 mjeseci, a posebno je dobar kvalitet rada suda, recimo na krivičnom odjeljenju, gdje nemamo ukinutih odluka. Od ukupno 1.290 predmeta, svega devet odluka je ukinuto“, istakao je Stević.

Predsjednik Okružnog suda u Trebinju je naveo da je ukupan broj ukinitih odluka samo 5 odsto na nivou čitavog suda, što govori koliko je dobar kvalitet rada suda, pa su optužbe u tom pravcu na neefikasnost pravosuđa u potpunosti neargumentovane i neosnovane.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: