Spomenik dobrovoljcima na stogodišnjicu slobode | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Spomenik dobrovoljcima na stogodišnjicu slobode

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:17.01.2017.

Izgradnja spomenika trebinjskim dobrovoljcima u srpskoj epopeji Velikog rata na stogodišnjicu oslobođenja Trebinja glavni je zadatak Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918, potomaka i poštovalaca, najavljeno je juče na prijemu ovog udruženja povodom proteklih božićnih i novogodišnjih praznika.

Na veliki jubilej udruženje će zajedno sa gradom Trebinjem organizovati i svečanu akademiju.

 „Za narednu godinu udruženje  ozbiljno radi na pripremama za stogodišnjicu obilježavanja stogodišnjice ulaska srpske vojske u Hercegovinu. Želimo da ovaj jubilej obilježimo dostojanstveno, onako kako nam i dolikuje, pa se spremaju i naučni skupovi i svečana akademija. Uskoro će početi sa radom web sajt dobrovoljci.org. U cijeloj Hercegovini osnovane su podružnice ovog udruženja“, rekao je predsjednik pomenutog udruženja Vujadin Vuković.

On je podsjetio da je udruženje poslije dugo godina, zahvaljujući stručnim ljudima u Beogradu, izvršilo restauraciju jedine dobrovoljačke zastave sa ovih prostora, koju će zainteresovani moći da pogledaju kao stalnu postavku u Muzeju Hercegovine.

Na svečanom prijemu u ovom udruženju prisustvovao je i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je članovima udruženja obećao nove prostorije, u staroj zgradi skupštine opštine, u Nemanjinoj ulici i podsjetio na značaj udruženja u Trebinju.

„Ovo udruženje je veoma važno, jer podsjeća da je srpski narod podnio velike žrtve. Iz tog razloga se veoma važno sjetiti ovakvih događaja, jer koliko mi držimo do naših predaka toliko će i potomci držati do nas“, rekao je Petrović.

Petrović je istakao da ovo udruženje u narednom periodu treba da ima svoju tačku dnevnog reda na sjednicama lokalnog parlamenta, kako bi se svi zajedno podsjećali na slavne pobjede srpske vojske u Prvom svjetskom ratu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: