Vlada RS ponovo Draškoviću odgodila plaćanje 11,5 miliona KM poreza | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vlada RS ponovo Draškoviću odgodila plaćanje 11,5 miliona KM poreza

Izvor: Kapital | Datum:14.01.2017.

Vlada Republike Srpske ponovo je prihvatila zahtjev firme „Svislajon Industrija alata“ Trebinje za odgađanje plaćanja dospjelih milionskih poreskih obaveza, piše Kapital.

„U cilju održavanja proizvodnje i zaposlenosti u privrednom društvu SL Industrija alata Trebinje, Vlada RS je prihvatila zahtjev tog društva za odgađanje plaćanja dospjelih poreskih obaveza do 30. juna 2017. godine uz obavezu redovnog izmirivanja tekućih poreskih obaveza“, rekli su Kapitalu u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS.

Ukupne dospjele obaveze „Svislajon IAT“ iznose 11,4 miliona KM i prema podacima tog preduzeća odnose se na poreske obaveze prije privatizacije, odnosno do 2007. godine i poreske od 2007. godine do kraja 2011. godine.

Istakli su i da ovo preduzeće od početka 2012. godine redovno plaća poreske obaveze, te da je do kraja 2016. godine platilo više od 14 miliona KM za poreze i doprinose.

Preduzeće „SL IAT“ je u svom zahtjevu navelo i da je pozitivno poslovalo u 2015. godini, što očekuje i za 2016. godinu, kao i da se u 2017. godini stvaraju mogućnosti za otplatu obaveza kroz reprogram. Ovo preduzeće trenutno zapošljava 500 radnika.

Kapital podsjeća da je Vlada RS kompaniji „SL IAT“ već izlazila u susret i prošle godine im je odgodila plaćanje obaveza do kraja 2016. godine. Tada su dospjele obaveze „Svislajona“ iznosile 10,5 miliona KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: