Nevesinje: Obilježen Dan Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Obilježen Dan Republike Srpske

Izvor: www.opstinanevesinje.rs | Foto: www.opstinanevesinje.rs | Datum:10.01.2017.

Svetom liturgijom, pomenom poginulim borcima i polaganjem cvijeća juče je u Nevesinju obilježen Sveti prvomučenik i arhiđakon Stefan – Dan Republike Srpske.

Nakon svečane liturgije u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg, delegacije Opštine Nevesinje, Opštinske boračke organizacije i Ratnih veterana Nevesinja položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje boraca Hercegovine na Gvozdu i upalile svijeće u Spomen sobi. Parastos poginulim srpskim borcima u proteklom otadžbinskom ratu služili su sveštenici Zoran Ilić i Drago Zubac. Dan Republike je bio prilika za podsećanje na stradalnike iz proteklog rata koji su pali za stvaranje i slobodu RS i sve druge borce slobodarskih opredjeljenja. Slobodarsko i ustaničko Nevesinje odigralo je veliku ulogu u stvaranju Republike Srpske. Braneći svoja ognjišta poginulo je 476 pripadnika Nevesinjske brigade i 174 borca Druge lake brigade.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: