Održan „Beogradski turistički forum gradova Jugoistočne Evrope 2016." | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Održan „Beogradski turistički forum gradova Jugoistočne Evrope 2016."

Izvor: Herceg TV | Foto: Turistička organizacija | Datum:23.12.2016.

JU Turistička organizacija Grada Trebinja je shodno nedavno potpisanom Protokolu o poslovno-tehničkoj saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Beograda, a na poziv Turističke organizacije Beograda koja je bila organizator i domaćin „Beogradskog turističkog foruma gradova Jugoistočne Evrope 2016.“, uzela aktivno učešće na ovom značajnom stručnom skupu iz oblasti turizma.

Forum je održan u četvrtak 22.12.2016. godine u Sava centru, a zvanično ga je otvorio Zamjenik gradonačelnika Beograda g-din Andreja Mladenović istakavši da Forum može pospješiti komunikaciju i saradnju specijalizovanih subjekata i zainteresovanih lica za ovu oblast u Jugoistočnoj Evropi, a sve u cilju kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda od kojeg će korist imati i sami građani Regiona.

Beogradski turistički forum 2016. okupio je relevantne privredne subjekte, predstavnike gradova i turističkih organizacija iz Srbije i regiona, naučnih, istraživačkih i obrazovnih institucija u oblasti turizma, kao i predstavnike hotelijerske i restoransko-ugostiteljske privrede u cilju kreiranja jedinstvenog turističkog proizvoda regiona.

Forum je, između ostalog, zaključio da je  regionalnoe povezivanje i kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda od velikog značaja za ukupno unapređenje i održivi razvoj turizma, te da se na taj način Region Jugoitočne Evrope može pojaviti na značajnim prekookenaskim tržištima kakvi su Kina i SAD, ali i da će tako fromirana zajednička turistička ponuda aktera Foruma biti zanimljiva turistima navedenih tržišta.

Na Forumu su pored predstavnika Turističke organizacije Trebinja i organizatora Turističke organizacije Beograda učešće uzeli i predstavnici: Turističke organizacije Grčke u Beogradu, Grada Temišvara, Turističke organizacije Republike Srpske, Turističke organizacije Banjaluke, Turističke organizacije Niša, Turističke organizacije Novog Pazara, Turističke organizacije Vojvodine, Turističke organizacije zapadne Srbije, te predstavnici Udruženja hotelijera Jugoistične Evrope i Udruženja turističkih agencija Jugoistočne Evrope.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: