Novi prozori na OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Novi prozori na OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:21.12.2016.

U OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u toku je zamjena svih prozora na objektu škole.

Novi otvori stigli su zahvaljujući donaciji kabineta Predsednika RS Milorada Dodika i UNDP-a.

Ukupna vrednost donacije je 100 hiljada KM, od čega je iz kabineta Predsednika RS izdvojeno 50 hiljada, a ostatak je doniran u okviru projekta energetske efikasnosti.

Direktor OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Darko Jegdić navodi da će nakon 33 godine biti zamijenjeno svih 111 otvora na školi, što garantuje toplije učionice.

On je najavio i radove na fasadi za narednu godinu, koja bi se, takođe radila u okviru projekta energetske efikasnosti.

Gradonačelnik Trebinja, Luka Petrović, rekao je da će iz budžeta grada u narednoj godini biti izdvojeno oko 20% od ukupne vrijednosti radova na fasadi, koliko je potrebno da uloži lokalna zajednica da bi se projekat energetske efikasnosti realizovao.

„Spremni smo da to uradimo kako bi već naredne grijne sezone škola imala znatnije uštede u potrošnji goriva. Znam pouzdano da sada imaju ozbiljnih problema u nabavci mazuta i sredstava za grijanje i mnogo bi bolje bilo da se novac troši na neke druge stvari, poput nabavke nastavnih sredstva i učila“, kaže Petrović, koji je danas obišao radove na zamjeni otvora.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: