JU "Naša radost" proslavila krsnu slavu - Svetog Nikolu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

JU "Naša radost" proslavila krsnu slavu - Svetog Nikolu

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:19.12.2016.

Javna ustanova za odgoj djece „Naša radost“ danas je proslavila krsnu slavu – Svetog Nikolu.

Mališani iz sva tri objekta ove vaspitne ustanove priredila su svečan program u slavu svetitelja, koji se smatra i zaštitnikom djece.

V.d. direktora ove ustanove Aleksandar Vukanović kaže da su djeca sa radošću dočekala slavu.

To je za njih jedan od najsrećnijih dana u godini. Već nekoliko sedmica se pripremaju za prigodan svečani program za ovu slavu, a ujedno učestvuju u programu zabave u Zimzogradu. Jedna grupa je nastupila sinoć, a ostale će nastupiti u narednom periodu“, rekao je Vukanović.

Lomljenju slavskog kolača i prigodnom nikoljdanskom programu prisustvovao je i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je čestitajući slavu mališanima i vaspitačima pozvao dječicu da uživaju u čarolijama „Zimzograda“.

„Njihova sreća je najvažnija, kao i svi ti lijepi trenuci koje oni upamte u djetinjstvu“, naveo je u svom obraćanju prisutnima gradonačelnik Petrović.

Sveti Nikola se u hrišćanskom svijetu praznuje kao zaštitnik djece, koju na ovaj dan daruje poklonima ukoliko su bila poslušna tokom godine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: