Poskupilo gorivo na benzinskim pumpama u FBiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poskupilo gorivo na benzinskim pumpama u FBiH

Izvor: faktor.ba | Foto: Ilustracije | Datum:19.12.2016.

Gorivo na pojedinim benzinskim pumpama u FBiH od danas je skuplje za pet feninga, potvrđeno je u Federalnom ministarstvu trgovine.

Rezultat slika za gorivo

"Prošle sedmice pristiglo nam je oko 60 zahtjeva za povećanje cijena dizela i benzina za pet feninga. S obzirom na to da je prošlo tri dana, koliko nam treba za obradu zahtjeva, to znači da su već danas nove cijene stupile na snagu", rečeno je u resornom ministarstvu.

Za očekivati je da će u narednom periodu doći do novih poskupljenja goriva u BiH, jer su se cijene nafte na svjetskim tržištima prošle sedmice primakle novim najvišim nivoima u 17 mjeseci.

Razlog za to je što je nekoliko velikih proizvođača, uključujući Kuvajt i Saudijsku Arabiju, obavijestilo svoje klijente da će od januara 2017. godine početi smanjivati proizvodnju.

Na londonskom je tržištu cijena barela (159 litara) sirove nafte prošle sedmice porasla 1,6 odsto, na 55,21 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 0,8 odsto, na 51,90 dolara.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: