Nevesinje: Sv. Nikola u vrtiću „Sveta Evgenija carica Milica“ | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Sv. Nikola u vrtiću „Sveta Evgenija carica Milica“

Izvor: www.opstinanevesinje.rs | Foto: www.opstinanevesinje.rs | Datum:19.12.2016.

Mališani i vaspitači iz vrtića „Sveta Evgenija carica Milica“ u prisustvu sveštenika Crkvene opštine Nevesinje, roditelja, prestavnika opštinske vlasti i gostiju obilježili su Nikoljdan – krsnu slavu ove predškolske ustanove. Polaznici vrtića su tom prilikom primili paketiće koje im je obezbijedila Opština Nevesinje.

Slavski obred obavili su sveštenici Zoran Ilić i Mladen Čalija, a potom su uslijile zdravice domaćina i gostiju. Čestitajući krsnu slavu Vrtiću, sveštenik Ilić je mališanima poručio da slijede put Svetog Nikole i tako postanu čestiti, iskreni i pravi ljudi.

Direktorica vrtića, Milena Kapor, zahvalila se gostima na podršci. Djeci je poželjela mnogo radosti, a vaspitačima da i dalje obrazuju, rade i grade.

Načelnik opštine Nevesinje, Milenko Avdalović, poželio je da se svake godine sve više djece okuplja u vrtiću i pozvao starije da u prazničnom periodu budu solidarni i podijele ono što imaju sa onima koji imaju manje od njih.

- Ovo je vrijeme slavlja, ide Nikoljdan, Nova godina, Božić i Srpska nova godina, svi mi u ovo vrijeme i jedemo i pijemo. Ja bih zamolio roditelje koji imaju više, da ne kažem previše, da se sjetimo i onih koji iz ovog ili onog razloga nemaju i da se u dogovoru sa Crkvenom opštinom Nevesinje pomogne tim porodicama da i oni u zdravlju i sreći proslave praznike”, rekao je Avdalović.

Kako bi praznici bili ljepši za najmlađu populaciju, Avdalović je obezbijedio i praznično drvo kao dar Šumskog gazdinstva „Botin“ Nevesinje.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: