Inicijativa udruženja „Nasljeđe“: Spomenku Gostiću ulica i u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Inicijativa udruženja „Nasljeđe“: Spomenku Gostiću ulica i u Trebinju

Izvor: Herceg TV | Foto: Ilustracije | Datum:16.12.2016.

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljeđe" je, u skladu sa planom rada i ciljevima usmjerenim na očuvanju i njegovanju lika i djela srpskog borca, poginulih boraca i tekovina Otadžbinsko-odbrambenog rata, pokrenula inicijativu da se po najmlađem odlikovanom borcu Vojske Republike Srpske, Spomenku Gostiću, nazove jedna ulica u svakom gradu Republike Srpske.

Rezultat slika za spomenko gostić

Spomenko Gostić (1978 — 1993) je bio vojnik i najmlađi odlikovani borac Vojske Republike Srpske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Odlikovan je Medaljom zasluga za narod. U ofanzivi muslimanskih snaga na planinu Ozren, narod se povukao iz Jovića, a Gostić je sa nekoliko vojnika ostao da brani selo. U martu 1993, u granatiranju položaja srpske vojske, pet vojnika je poginulo, a Gostić je teško ranjen. Umro je 20. marta 1993. u Jovićima na Ozrenu, a sahranjen je sa stradalim saborcima na seoskom groblju.

Davanjem naziva jednoj ulici u gradovima i opštinama Srpske po njemu, odali bi počast našem najmlađem odlikovanom borcu VRS, a u isto vrijeme to ime bi bilo podsjetnik budućim generacijama o hrabrosti i herojstva našeg naroda u najtežim vremenima, navedeno je u saopštenju udruženja "Nasljeđe".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: