Mostar: Godišnja konferencija o borbi protiv korupcije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mostar: Godišnja konferencija o borbi protiv korupcije

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:13.12.2016.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH, organizovaće danas u Mostaru Godišnju konferenciju o temi borbe protiv korupcije i jačanja integriteta pravosuđa.

Mostar - Foto: RTRS

Konferencija se organizuje uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj i u saradnji sa Agencijom za sprečavanje korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Ovaj skup predstavlja nastavak aktivnosti VSTS-a BiH u oblastima jačanja integriteta pravosuđa i borbe protiv korupcije koje su posebno najavljene na konferenciji održanoj 28. januara, a na kojoj je predstavljena Dijagnostička analiza integriteta pravosudnog sektora u BiH i mogućih rizika od nastanka korupcije ili neetičnog ponašanja u pravosuđu.

Osim sudija i tužilaca iz BiH, konferencija će okupiti goste iz drugih sektora, uključujući civilni sektor u BiH, te goste iz regiona, najavljeno je iz VSTS-a.

Učesnicima konferencije, koja će se održati u hotelu "Mepas" sa početkom u 10.00 časova, uvodnim riječima obratiće se predsjednik VSTS BiH Milan Tegeltija, direktor misije USAID-a u BiH Piter Dafi i direktor APIK-a Hasim Šabotić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: