CJB Trebinje: Načelnik Centra zadovoljan saradnjom sa građanima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

CJB Trebinje: Načelnik Centra zadovoljan saradnjom sa građanima

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:15.11.2016.

Centar javne bezbjednosti Trebinje je danas, 15. novembra 2016. godine, održao konferenciju za medije na kojoj su načelnik Centra, Žarko Laketa, načelnik Sektora policije, Siniša Laketa i načelnik Sektora kriminalističke policije, Bojan Dabić, izložili rezultate rada Centra za mjesec oktobar 2016. godine, dok je komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje, Nenad Lakić obavijestio javnost da je od 15. novembra do 15. aprila obavezna upotreba zimske opreme u saobraćaju.

„U prvih 10 mjeseci 2016. godine policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su na licu mjesta izvršenja krivičnog djela uhvatili 17 počinilaca zahvaljujući pravovremenim prijavama građana, takođe policijski službenici su proaktivnim radom i nizom preduzetih aktivnosti rasvijetlili i dokumentovali krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ gdje su u mjestu Čvarići pronašli plantažu sa 61 stabljikom indijske konoplje“, istakao je načelnik Centra.

Načelnik Sektora policije je rekao kako se broj evidentirnih narušavanja javnog reda i mira, kao i broj prekršaja smanjio. Evidentirano je za oko 5% manje narušavanja javnog reda i mira, dok je prekršaja bilo manje za sedam u odnosu na mjesec oktobar prošle godine. Načelnik je naglasio kako se u proteklom periodu moglo primjetiti povećano prisustvo policije s ciljem postizanja većeg subjektivnog osjećaja bezbjednosti svih građana.

Načelnik Sektora kriminalističke policije je istakao da Centar već nekoliko mjeseci unazad bilježi koeficijent rasvjetljenosti preko 90% iz oblasti opšteg kriminaliteta i oblasti imovinskih krivičnih djela. Ukpan broj evidentiranih krivičnih djela je manji za oko 3,5%.

Komandir Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje, podsjetio je sve vozače da od 15. novembra do 15 aprila moraju da imaju odgovarajuću zimsku opremu koju moraju koristiti bez obzira na vremenske uslove. Zimska oprema podrazumjeva prije svega zimske pneumatike koji su obilježeni sljedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stilizovanom obrisu planine s tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje 4 mm ili ljetne pneumatike čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum 4 mm i u priboru odgovarajuće lance koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova. Komandir je napomenuo kako su policijski službenici do danas, 15. novembra upozoravali vozače na upotrebu zimske opreme, s tim da od 15. novembra počinju da kažnjavaju sve one koji se ne pridržavaju zakonskih propisa. Prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima Bosne i Hercegovine propisana je kazna od 40KM.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: