U Trendteksu i dalje protesti i novi otkazi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trendteksu i dalje protesti i novi otkazi

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:25.10.2016.

U trebinjskom pogonu tekstilnog preduzeća „Trendteks“ i dalje protesti, ali i novi otkazi.

novoteks-1-1

Iako su iz uprave „Trendteksa“, prije nekoliko dana, novinarima tvrdili da neće biti novih otkaza, danas su podijelili 42 radne knjižice, saznajemo od radnika ovog preduzeća koji su i danas protestovali, u znak solidarnosti sa otpuštenim radnicima.

Razlozi i za nove otkaze su – istekli ugovori o radu.

Radnica Gordana Runjevac navodi da će za naredne korake potražiti pomoć pravne službe.

„I radnice koje su primljene na neodređeno radno vrijeme ne žele da rade bez otpuštenih kolega. Od uprave su nam stigle opomene zbog prekršenog ugovora o radu jer nismo bili tri dana na radnim mjestima i ukoliko ne počnemo sa radom i mi ćemo dobiti otkaz. Nemamo sindikat, pa ćemo potražiti usluge pravne službe“.

U proizvodnji trenutno radi 35 žena, ali to je, kako kažu radnice – nedovoljno za pokretanje proizvodnje.

Radnica Slobodanka Pikić smatra da postupci uprave dovode do gašenja trebinjskog pogona.

„Od nas 39 radnika koji imamo ugovor na neodređeno vrijeme očekuju da ćemo početi sa radom, ali mi nećemo. Ovo je pred gašenje preduzeća, jer bez ovih ljudi koji su dobili otkaz preduzeće ne može da funkcioniše“.

Iz trebinjskog Biroa za zapošljavanje navode da je „Trendteksu“ ranije nuđen podsticaj u visini od 116.000 KM za 29 žena, koji trebinjski pogon nije dobio jer, kako navode, nisu ispunili predviđene uslove.

Podsjećamo, radnice trebinjskog „Trendteksa“ stupile su u štrajk prije sedam dana u znak solidarnosti sa 12 njihovih kolega koji su tada dobili otkaz.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: