Obilježen Međunarodni dan starih osoba | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježen Međunarodni dan starih osoba

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:30.09.2016.

U organizaciji Centra za socijalni rad Trebinje, povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih osoba i nedjelje starih, u Dnevnom centru za stare osobe održana je prigodna svečanost.

Obilježen Međunarodni dan starih osoba

Okupilo se oko 50 naših sugrađana, koji su aktivni i u dubokoj starosti. Za svečanost priredili su i izložbu svojih ručnih radova, a kako kažu – uz rad i druženje i starost je lakša.

Obilježavanje njihovog dana uveselili su igrom članovi Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ Trebinje.

Penzioner Katica Pešić ističe da u Dnevni centar za stare osobe dolazi redovno i da joj ta druženja puno znače.

„Drago mi je što imamo prostrije gdje možemo da se okupljamo i družimo. U više navrata smo išli i na putovanja i to su nezaboravni trenuci, koji su uvijek ispunjeni pjesmom i zabavom“ istakla je Pešićeva.

Mila Marić, direkor Centra za socijalni rad istakla je da su proteklih dana sproveli brojne aktivnosti sa starima.

„Organizovali smo obilazak starih osoba u domovima od strane naših zaposlenih i korisnika Dnevnog centra za stare, a i druženja djece iz vrtića i djece sa posebnim potrebama sa korisnicima ovog Centra“ navodi Marić.

Dnevni centar za stare osobe postoji osam godina u Trebinju, a okuplja oko pedeset osoba starije životne dobi, uglavnom žena.

Pored ovoga organizovano je druženje starih lica iz Lastve, Petrovog Polja i Trebinja. Centar za socijalni rad Trebinje 30. septembra, organizovaće besplatnu kontrolu krvnog pritiska i šećera u krvi za stare. 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: