TRADICIONALNI ILINDANSKI SABOR NA ZABORKU KOD ČAJNIČA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

TRADICIONALNI ILINDANSKI SABOR NA ZABORKU KOD ČAJNIČA

Izvor: Herceg TV | Datum:04.08.2016.

Dođe Sveti prorok Ilija i Ilindanski sabor na Zaborku. I ove godine to je dan i događaj za susrete i produbljavanje starih i sklapanje novih prijateljstava. Nizom duhovnih, privrednih, kulturno zabavnih i sportskih manifestacija je obilježen tradicionalni Ilindanski sabor, koji je trajao jedan dan i okupio veliki broj starih i mladih ljudi.

 IMG 5830

U galopskim trkama konja na 1.000 metara, koje su u okviru proslave Ilindana održane u mjesnoj zajednici Zaborak kod Čajniča, trijumfovalo je grlo Dragoslava Starovlaha.

IMG 5820

Održana su i takmičenja u malom fudbalu, skoku u dalj iz mjesta, bacanju kugle, navlačenju konopca, te atletska trka na 150 metara.

IMG 5788

Prvo mjesto na turniru u malom fudbalu osvojila je opština Čajniče, najduži skok iz mjesta od 2,75 imao je Ljubiša Šubara, najbrži na 150 metara je bio Aleksandar Ristanović, a u bacanju kugle, sa hicem od 12 metara, pobijedio je Đorđe Blagojević.

U navlačenju konopca učestvovale su dvije šestočlane ekipe, a takmičari iz Čajniča, predvođeni Đorđem Blagojevićem nadjačali su Zaborčane, na čijem čelu je bio Dragoslav Starovlah.

IMG 5837

Proslava Ilindana počela je liturgijom u mjesnoj crkvi Svetog Spasa, a nakon sportskih takmičenja nastavljena je narodnim veseljem. Takođe, u okviru ovog sabora, načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić svečano je otvorio podignutu otkupnu stanicu, ukupne vrijednosti 116.568,00 KM.

IMG 5790

Prema njegovim riječima, otvoren je veoma bitan objekat, koji će biti od velikog značaja u narednom periodu za privredni razvoj opštine Čajniče, a i samog Zaborka.

IMG 5789

Karadžić je rekao da podignuta hladnjača predstavlja sigurnost onima koji su se opredjelili za proizvodnju voća, najprije maline, kako bi svoje proizvode imali gdje predati kao i u odgovarajuće vrijeme, dodajući da će u narednom periodu biti puštena u pogon prerada voća.

„Takođe će se u skorije vrijeme otvoriti i otkupna stanica za mlijeko sa dva laktorfriza“- kaže načelnik opštine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: