Molitvom i osveštanjem slavskog kolača Dom zdravlja obilježio krsnu slavu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Molitvom i osveštanjem slavskog kolača Dom zdravlja obilježio krsnu slavu

Izvor: Hercegovina Press | Foto: Hercegovina Press | Datum:14.11.2020.

Molitvom za bolesne i osveštanjem slavskog kolača u Sabornom hramu u Trebinju ljekari i menadžment Doma zdravlja našeg grada obilježili su krsnu slavu ove ustanove, Svetog Kozmu i Damjana.


„Zbog epidemiološke situacije ove godine naše svece zaštitnike ljekarske profesije obilježili smo obredom u crkvi uz molitvu da nam današnji dan da snage da se uspješno nastavimo boriti s pandemijom korona virusa i da je stavimo pod kontrolu“ poručila je direktor Doma zdravlja dr Branka Drašković.

Sveti Kozma i Damjan, u narodu poznatiji kao Sveti Vračevi bili su braća, rodom iz Rima koji su čitav život posvetili pomaganju i liječenju drugih. Još za života su važili za velike čudotvorce, a bili su ljekari koji za svoj rad nisu tražili nikakvu nagradu jer su živjeli u skladu sa riječima Isusa Hrista „badava primiste, badava dajite“.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: