Udruženje Bunt: Vučurević da objasni da li vodi Trebinje u Zajednicu opština turskog svijeta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Udruženje Bunt: Vučurević da objasni da li vodi Trebinje u Zajednicu opština turskog svijeta

Izvor: Srna | Datum:17.01.2016.

Udruženje građana "Bunt" iz Trebinja pozvalo je gradonačelnika Slavka Vučurevića da "javno demantuje glasine koje dolaze iz gradske administracije, a koje govore da bi on uskoro mogao podnijeti prijedlog Skupštini grada da donese odluku da Trebinje, poput Doboja, pristupi Zajednici opština turskog svijeta".

Udruženje Bunt: Vučurević da objasni da li vodi Trebinje u Zajednicu opština turskog svijeta"Tu odluku, kako saznajemo, obrazložićete potrebom intenziviranja privredne saradnje sa Turskom, sa kojom nemamo nikakvu saradnju, te unapređenjem odnosa sa lokalnim upravama i zajednicama koje imaju geografske, istorijske, kulturne i privredne veze s ciljem obezbjeđenja podrške projektima razvoja i očuvanja gradskog i svakog drugog nasljeđa, sa kojima isto tako nemamo nikakvu saradnju", navodi se u pismu, koje je prenio portal "Trebinje 059".

Iz Udruženja građana "Bunt" dodaju da je do te ideje došlo prilikom posjete ambasadora Turske Trebinju, u novembru prošle godine, kada je dogovorena obnova trebinjskog Doma kulture i rekonstrukcija zidina Starog grada.

"Poštovani gradonačelniče, lijepo je što brinete o javnim dobrima, kakvi su Dom kulture i zidine Starog grada, i što sarađujete sa turskim ambasadorom, ali ideja da Trebinje uključite u Zajednicu opština turskog svijeta je skandalozna, neodgovorna i lišena svakog zdravorazumskog osnova", ističu iz Udruženja građana "Bunt".

Iz ovog udurežnja navode da nisu željeli da čekaju da takvu, kako kažu, suludu odluku gradska vlast usvoji i provede da bi se, poput građana Doboja, naknadno okupili na ulicama u znak protesta.

"Želimo da odmah građanima Trebinja objasnite da li je turska pomoć Trebinju uslovljena na bilo koji način, pa i pristupanjem Trebinja Zajedici opština turskog svijeta? Poštovani gradonačelniče, mi, građani Trebinja, želimo da na sljedećim lokalnim izborima glasamo u Trebinju u Republici Srpskoj, a ne u Trebinju u Republici Turskoj!", poručeno je iz Udrženja građana "Bunt".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: