ODZIV PREMAŠIO SVA OČEKIVANJA: Za dodjelu rasada prijavilo se više od 150 sugrađana | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ODZIV PREMAŠIO SVA OČEKIVANJA: Za dodjelu rasada prijavilo se više od 150 sugrađana

Izvor: Radio Trebinje | Datum:11.04.2020.

Na javni poziv Agrarnog fonda Grada Trebinja za dodjelu besplatnog rasada paradajza i paprike, namijenjenog za koooperantsku proizvodnju i vlastite potrebe, prijavilo se više od 150 naših sugrađana.

„Odziv je premašio sva naša očekivanja. Mi smo, kao i ranijih godina, planirali oko 12 hiljada komada rasada za podjelu zainteresovanima, a s obzirom da imamo zahtjeve za većim količinama, nećemo biti u prilici da građanima dodijelimo traženu količinu nego ćemo pristupiti procentualnoj podjeli - u toj mjeri da niko ne ostane uskraćen“, izjavio je Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda.

Besplatni rasad, dodaje, građanima Trebinja biće dodijeljen za desetak dana, iz rasadnika Agrarnog fonda.

Na javni poziv za besplatnu dodjelu poljoprivrednog zemljišta za povrtlarsku proizvodnju do kraja ove sjetvene sezone prijavila su se ukupno 42 naša sugrađanina, kojima će u Gomiljanima ukupno biti dodijeljena 3 hektara zemljišta na raspolaganje.

Besplatne poljoprivredne parcele su spremne za sadnju, nakon završenog oranja i frezanja mehanizacijom Agrarnog fonda.

Agrarni fond Grada Trebinja uporedo provodi obimne aktivnosti i na poljoprivrednom dobru od 35 hektara.

Na površini od 27 hektara počela je sadnja krompira, a na tri hektara planirana je sadnja luka i graška, kako bi, u uslovima pandemije virusa korona, za stanovništvo bile obezbijeđene dovoljne količine domaćeg povrća.

Dio domaćih proizvoda biće besplatno dodijeljen najugroženijem dijelu stanovništva, a ostatak će biti plasiran na tržište, u skladu sa akcijom resornog ministarstva i Privredne komore Republike Srpske „Kupujmo domaće“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: