Poziv građanima da koriste digitalne servise banaka i plaćaju karticom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poziv građanima da koriste digitalne servise banaka i plaćaju karticom

Izvor: RTRS | Datum:13.03.2020.

Povodom epidemiološke situacije i pojave virusa korona u BiH, Udruženje banaka Bosne i Hercegovine pozvalo je građane da intenzivnije koriste digitalne servise banaka, kao što su internet i mobilno bankarstvo, kako bi sveli kretanje i okupljanje na minimum.

Iz ovog udruženja preporučuju češće korišćenje kartica prilikom plaćanja, kako bi se što manje dolazilo u kontakt sa novčanicama kao potencijalnim izvorom zaraze.

- Bankarski sektor pristupa odgovorno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Sve banke su preduzele preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Svakodnevno pratimo situaciju i razmatramo moguće dodatne mjere, a s ciljem zaštite naših klijenata i zaposlenika, koji su naš najveći prioritet - izjavio je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka BiH, pozvavši građane, posebno one iz rizičnijih kategorija, koji imaju ugovorene elektronske servise da ih maksimalno koriste.

Banke kontinuirano prate kretanja i situaciju u vezi sa virusom korona i u skladu s tim preduzimaju odgovarajuće aktivnosti, saopšteno je iz Udruženja banaka.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: