Otkazane sve sportske aktivnosti za djecu do 15 godina | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otkazane sve sportske aktivnosti za djecu do 15 godina

Izvor: RTRS | Datum:11.03.2020.

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske o zabrani javnog okupljanja i prestanka rada obrazovnih ustanova do 30. marta 2020. godine, zbog prevencije od širenja virusa korona u Republici Srpskoj, otkazana su sve sportske aktivnosti za djecu starosti do 15 godina, što se odnosi i na treninge.



- Bez obzira što pojedine grupe imaju manji broj djece na treninzima, suština odluke je da se izbjegavaju bilo kakva okupljanja i duži boravak u grupama, naročito u zatvorenom prostoru, kako bi se preventivno djelovalo i spriječila mogućnost širenja korona virusa - saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Iz Ministarstva apeluju još jednom na sve sportske radnike da poštuju preventivne mjere i ponašaju se u skladu sa instrukcijama nadležnih institucija, jer je to u najboljem interesu djece i svih građana Republike Srpske.

- Uz sve mjere koje su institucije preduzele, potrebno je pokazati društvenu odgovornost i ispoštovati sve smjernice kako bismo se zajedno izborili sa virusom s kojim se suočavaju mnoge zemlje u svijetu - navedeno je u saopštenju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: